Alla inlägg under mars 2008

Av Gunilla - 27 mars 2008 20:58

Sitter framför brasan inlindad i en filt....Rätt gött faktiskt. Vi har kamin i köket och jag gillar varmt och skönt. Så då har jag bänkat mig där.


Varit och ridit idag. Vi hade hoppning på schemat. Det gick fantastiskt bra. Jag stängde inte av öronen en endaste gång utan lyssnade hela tiden.  Jag har ju haft en tendens att bli livrädd och därmed koppla ifrån hörseln med jämna mellanrum. Nu tycker jag bara att det är galet roligt. Vi var inte full grupp idag vilket medförde att det kändes som om vi hade oceaner av tid (så mycket ocean som nu 45 min kan kännas....:-)


Ögonlocken börjar kännas tunga igen. Jag är värdelös på att vara uppe på kvällarna. Inte ens massiv  övning ger färdighet för mig på detta område, jag blir bara om möjligt ännu tröttare.....


Ska nu ta och gå och masa mig i säng. R får ta Bella en pinktur senare. När vi skaffade hund sa han så här.....-" Jaha, nu får jag ta och gå ut och pinka hund kvällar och mornar igen då, mutter mutter ....."


Det brukar inte vara så att han tar kvällspinkningen, bara denna vecka när han är uppe på kvällarna eftersom han är ledig. Annars är Bella B A R A min och det är vi som går ut och pinkar om kvällarna..... Men jag har märkt att R sedan ett tag har börjat smyggosas med henne och han gosar i massor.....Och vad beträffar kvällspinkningen tror jag att han inte tycker att det är helt oävet.... Hi,hi....


Godnatt!

Av Gunilla - 27 mars 2008 16:28

I morgon ha r jag lånat ut mitt rum på jobbet igen så jag ska sitta hemma och jobba. Skönt....får massor med jobb gjort. Ja eller kanske lika mycket som på jobbet men det känns härligt att sitta hemma.

Ska snart iväg och rida. Inte ridit alls på två veckor vare sig på Tanne eller på Pilen.


Jag hoppas att det är lite mindre folk idag. de har ju slagit ihop en massa grupper då grupperna varit löjligt små men väldigt härliga att rida i. När jag börjkade rida kunde det vara 3-4 pers p er lektion. Såklart ingen ekonomi i det men väldigt bra för de som tar lektioner :-).

R och M var på Lundhags i Järpen idag och fyndade. Ett par långisar med snabbspänne för 480 spänn. de har en drive där de säljer ut skridskor billigt. Sedan hittade M en snygg vår - sommar - höst jacka till en tredjedel av orginalpriset.....Fynd igen, gillar jag.....


I morgon ska det bli fint väder igen hoppas jag. I alla fall såg eftermiddagen ut att kunna bjuda på härlig vårvinter.


Ska försöka rida i helgen också.


Jag är full med godis.......Är petig i smågodisväljandet. Vita, gula och oranga ägg med mandel i funkar, hallon -och lakritsbåtar funkar, zooapor och lite annat jox... Nu är jag full med sånt...... B L Ä! och jag har småätit hela dagen.....


Hungrig kisse......Men det verkar inte som det är smågodis han är på jakt efter

Av Gunilla - 26 mars 2008 20:52

Ja jag är ju förtjust i långfärdsskridkor men det verkar farligt att åka konståkning......

Kossan.se
Av Gunilla - 26 mars 2008 19:49

Har mina långfärdsskridskofrälsta tonårsbrudar åkt idag. Uppdelat på tre gånger. Bella hänkade två av gångerna. När de åkte turen på två mil på en och samma gång fick hon vara hemma och softa.....


R har sett klent en tid. Tyckt att det varit jobbigt med ljus och svårt att se skyltar vid bilkörning. För ett tag sedan var han till en ögonläkae som konstaterade en ögonsjukdom som heter Keratokonus eller toppig hornhinna. Det som händer är att hornhinnan börjar att växa ut till en konform och synskärpan sjunker. Läskigt. Idag var han och fick linser som "plattar till" hornhinnan och då ökar synskärpan. Idag med linserna kunde han se bra igen!


Jobbade till halv 5 drygt. Superduperväder fortfarande och M & L ville ut på ännu en tur på isen. Vi åkte inte fullt en mil. Det gick jättebra isen är ganska OK man får passa sprickorna bara.


Hörde denna när jag åkte hem. Man kan ju undra vad som hände med herr Hellman....Synd för den första och enda skivan han släppte då för massor av år sedan håller än och är så himla bra!


Lyssna och njut! Ni behöver inte titta på videon bara lyssna på låten......

Av Gunilla - 25 mars 2008 19:29

gillar jag väl sådär då efter denna fantastidska helg.


Vi var och fiskade lite igår, med betoning på lite....

För det första var vår borr så slö att det tog evigheter att borra upp ett endaste lite hål...Även fast Bella försökte hjälpa till.


R och Bella sliter och vi andra hejjar på......


Resultatet av det ivriga borrandet


Ett tjusigt och mycket välborrat hål :-)


Undrar just om det bor någon fisk där???


Laddade kroken med korv....


På alla mackar i hela Östersund var det nämligen slut på maggot och då tänkte vi att ingen fisk kan motstå Trångsvikens frukostkorv.....det kunde de.


Vi såg inte en endaste liten firre. Kanske kan det har berott på en viss avsaknad av ihärdighet men tillika blev vi utan fisk.

 Vi återgick till bace camp för att grilla tjockkorvar istället och lapa lite sol men solen hade tagit en paus så vi satt i alla fall.....


Vårt basläger där den  forne fritidsledaren är i full färd med att göra eld i en fin grop.


Vi satt och mådde gott en stund åt lite korv och softade.


När vi kom hem igen ville M att vi skulle prova hennes nya Lundhagare som vi inköpt för den billiga penningen 200 pix på mitt favvoritställe blocket.se. Där är jag ju och fyndar lite då och då. Även hittat ett par långfärdsskridskor som M och R var och köpte idag.. Dessa gick lös på 300....fynd fynd!


I alla fall så åkte vi ut på en tur. Jag, M och L och Bella förstås. det var en härlig tur men kanske lite sent på kvällen. Men vackert i solnedgången.


M och Bella i solnedgången


Denna tur åkte vi ca 12 km så härligt så.


Vi åkte fram och tillbaka till 7 km skylten sedan var det dags att vända för det är inge kul att åka i mörkret nämligen, det är sprickor i isen som vi helst undviker.... Bella sprang och var glad som en mört hela vägen.


Två hyfsat pigga tjejjer och en hyfsat pigg vovva....


 

Idag ville M prova sin a nya skridskor och skulle mitt i dan idag ta med sig Bella ut på isen för att pröva. Hon tog med sig Bella och gick ned till isen. Nepp sa Bella och rörde sig inte ur fläcken. Så det var vackert till att vända det med ogjort ärende.


Jag slutade egentligen vid halv 5 hade jag tänkt men kom därifrån så där kvart över 5 istället . Käkade lite snabbt sedan tog vi en tur på skrillor jag och M, denna gång behagade vovvan hänka. Hon är en riktig fjaskfia.


Härlig tur men vi hann inte så långt, åkte sisådär en 5 km ungefär. Det var ju det där med mörker och sprickor i isen.....

Nu ska jag ta det alldeles lugnt framför tvn och bara slappa....


Godnatt!






























Av Gunilla - 24 mars 2008 15:51

Endera är hon en räv eller så har hon lärt sig flyga....

 

Flygande hund....
















Av Gunilla - 24 mars 2008 15:45

riktigt frän video låten är inte heller tokig.....


De har klippt ihop en film från ett gammalt väckelsemöte och synkat ihop det med musiken Mycket fränt....

Av Gunilla - 24 mars 2008 08:12

Naaae... som Patrik från "Mammas nya kille" skulle säga.

Vi drog ut på en tur till men denna gång utan skridskor på fötterna.


Busade lös på isen en stund. Både L & M hänkade. Och Bella förstås...:-)

Dessa två tokar rände runt på isen som besatta...L före och Bella efter


Bella mycket intresserad av vad som finns i M's ficka. "Haru nåt smarr då....?"

 

 Undrar just vad det var för smarr i M's ficka....


Hittade ett "högt berg" som skulle bestigas.


Och det gjordes flera gånger.


Och när vi kommit upp skulle vi gå ned...



O, när vi var nere skulle vi kuta upp

Jah uppför igen....


M tycker att det är ganska skönt att bara slappa i solen ett tag....


Bella och L hade handskjagis.

Dragkamp mellan L och en hårboll.....


Med M som pulka......


I dag ska vi åka och pimpla när det blivit lite varmare ute. Just nu är det ungefär 11 grader kallt. Det stiger fort,  när jag o Bella var ute på snabbpink i morse vid halv 8 var det drygt 16.  Förmodligen åker vi och provar vår fiskelycka bortöver Andersön. Vi lär väl inte få så många rödingar direkt men kanske en och annan liten abborre. Det viktigaste med fisketuren är dock att grilla lite tjockkorvar och lapa sol och då behöver man ingen fisk......
















































Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards