Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009
har jag fixat idag...De brukar bli torra och tråkiga men idag blev de kriminellt goda!
Såhär gjorde jag:
Tog ungefär 1,5 kg tjocka revben (två bitar) kokade dessa i ungefär 50 minuter i:
3 liter vatten ungefär jag som vanligt följer inte ett recept utan nedanstående är ungefär....
2 röda lökar
20 vitpepparkorn
salt
1 köttbuljongtärning
10-12 nejlikespikar
10-12 hela kardemummagrejjer dvs frön med skal
2 morötter
3-4 lagerblad
3 krossade vitlöksklyftor dvs hela som jag bara krossade med knivbladet
Lägg i köttet och skumma dvs ta bort allt kleg och skum som bildas.
Koka inte så hårt utan sjud.
Jag var ute och gick med Bella när det kokat i ungefär 50 minuter så det drogs bara av plattan av någon av döttrarna och köttet fick stå och mojsa sig i buljongen så länge, typ en timma till eller nåt....
När jag kom in igen med en ganska blöt vovve så gjorde jag så här:
Jag rörde ihop:
1/2 dl soja
1/2 dl olja (jag tog olivolja)
några stänk med balsamvinäger
pressade i ett par vitlöksklyftor
chilipeppar som finns att mala ur kvarn
letade efter honung men hittade ingen så jag tog mörk sirap kanske en halv dl istället
Rörde ihop detta och hällde (smetade, men det vara mer hällde eftersom det var ganska löst) över revbenen sedan ringlade jag lite mera mörk sirap över och skjuts in i ugnen.
225 grader i ungefär 15-20 min.
Under tiden kokade jag vanlig potatis och gjorde en sås av buljongen.
Då gör man såhär:
2-3 msk smör smältes i en gryta pudra på mjöl när smöret smält, 3 matskedar ungefär det ska bli hyfsat hårt i alla fall. Sedan häller man i buljongspadet från köttkoket tills man får en lagom tjock sås. När det kokar upp blir det ju tjockare.... Smaka av med salt och ev peppar och blanda i en skvätt grädde. Fick koka på svag värme tills det var dags att äta dvs ungefär 20 min.
Servera såsen till köttet och potatisen med en god sallad till.
Det var faktiskt de godaste revbenen jag ätit.
Skriver upp receptet här så jag jag kanske kommer ihåg till senare och kan göra om det igen då jag som sagt ALDRIG följer ett recept utan mest går på ren känsla.
Nu ska vi snart gå på bio. Flickan som lekte med elden.
Jag har börjat med Facebook igen och blivit alldeles fast. Håller på med ett kafé och är vrålnördig. Passar tiden för att jag har mat på spisen i mitt fiktiva kafé...nördigare kan det knappast bli. Med det är ganska kul!
Åker till Kina igen snart. 8 nov bär det av till Shanghai igen. Hälsar på Mia och Peter igen. Bara jag denna gång. Vi ska bara mysa jag och Mia. Strosa och shoppa och ha det bra!
har jag lagat till idag. Undrar om detta håller på att bli en "wannabe"- matblogg . Inhandlade färsk torskfilé häromdagen som idag förvandlades till en superenkel och vansinnigt god historia. Det var ungefär 1 kg fiskfilé (det funkar med ...
Men om man är arbetslös har man ju varken helgledigt eller semester eller andra ledigheter vad jag kan förstå. Då står man ju bara till "förfogande" hela tiden. Sur, ja och det kommer nog att hålla i. Skrev ett frånvaromeddelande alldeles nyss på min...
Inte skrivit på jättelänge. Visste tex inte att det ser helt olika ut nu motför när jag var härinne sist... Förra fredagen gick det företag jag jobbar för i konkurs. Kl 15:00 fick vi anställda reda på att så var fallet. En vecka har vi nu gått i...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|