Direktlänk till inlägg 6 maj 2007

Jahaja, idag tänkte jag bjuda på ett muslirecept

Av Gunilla - 6 maj 2007 16:29

Då var även denna helg snart avklarad. Idag stod det tacos på middagsbordet. Det var riktigt gott innan det gjorde jag kanongod musli. Sån där som man torkar en stund i ugn så att det blir som Start men mindre söt och godare. Jag har en viss förmåga att aldrig kunna följa ett recept och så var naturligtvis inte fallet denna gång heller vilket naturligtvis innebär att mina kokalster smakar en aning annorlunda varje gång. Ombyte förnöjer eller :-D. Kan ju bara för att ni ska få höra hur smaskig den är radda upp receptet

Ungefär 12 dl havregryn eller ungefär sammanlagt 12 dl av vad man nu kan tänkas ha hemma. Denna gång blev det havrekli, dinkelflingor (funkar också utmärkt med rågflingor men det hade jag inte hemma denna gång) vetekli, boveteflingor och kanske någon flingsort mer som jag för tillfället glömt.

Ungefär 2 dl solroskärnor, finns rostade också som man kan äta som godis jättegoda

Ungefär 2 dl loppfrön (såna som Anna Skipper tvingar i alla som ska gå ned i vikt på tvn och förmodligen fnissar i mjugg då dessa blir slemmiga och läskiga när de fått ligga övernatten i blöt)

2-3 dl kokosflingor

Ungefär 2 dl linfrön

Lite salt

Sen om det är något annat man vill ha i är man naturligtvis fri att ha i det också som ex mandel nötter eller annat smarr.....

Sen ska man ha ngt blött också som ska blandas i de torra.

Ungefär 1,5 dl rapsolja (eftersom jag just nu är inne i en jag vet inte hur lång men definitivt intensiv period där jag bara försöker äta nyttiga saker och springa några gånger i veckan så är den olja jag använde naturligtvis en biodynamiskt odlad och hälsokostaffärsinköpt olja)

1,5 dl vanligt vatten rakt av från kran faktiskt... ;-)

1,5 tsk vaniljsocker fullkomligt obiodynamiskt men det var så lite så det räknas lixom inte

1,5-2 dl Acasia honung eller vilken honung man nu tycker om jag gillar Acacia honung

Sedan blandar man ihop det blöta och häller över det torra lägger på ett par plåtar med höga kanter och vips in i ugnen..

Rör ungefär 3 gånger på 30 minuter och ugnen ska vara på 200 grader. Jag är osäker på om jag ska slå mig på att bli kokboksförfattare dels för att jag omöjligt kan bestämma mig för vad jag ska ha i maten från ena dagen till den andra och sedan har jag väldigt svårt för hur mycket "Ja lagom" säger jag eller hur länge något ska kokas eller stekas  eller så då säger jag oftast "Ett tag... " vilket kan göra min matlagning en smula förvirrande för andra. Men det blir nästan alltid väldigt gott. Sluring är grejjor det, att á la Kajsa Varg blanda allt som är gott och likt en synergieffekt få något som är ännu godare, funkar fint det.....



 
 
Filifjonkan tittar in

Filifjonkan tittar in

6 maj 2007 18:32

Godkväll Gunilla.
Jaha det blir en musli för ett helt regemente, skrattar Filifjonkan är själv så jag får nog minska ner det en aning,,,men det lät gott i alla fall. Har annars vanlig cornflakes och en sked russin i min lättfil på förmiddagen.Billigt och bra. Det där om vargar det är typiskt tidningar att skrämma dem de kan och tala om hur hemskt farliga vargar är. Klart de är om du ger dig in i deras hägn Dessa människor ja jakt på dem och mot uppvisande av öron så kan man kanske ha dem till mat då till de farliga!Känner på hornen i pannan som ibland poppar upp på Filifjonkor. Säger godnatt när jag ändå är här.

http://filifjonkan-se

 
Ingen bild

Olof

6 maj 2007 22:20

Jag har skickat in ett svar i enkäten. Förstår att damen blir f-d, men nu fick damen höra min mening ):-( /Man är inte glad jämt./

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunilla - 26 oktober 2009 17:29

har jag lagat till idag. Undrar om detta håller på att bli en "wannabe"- matblogg .   Inhandlade färsk torskfilé häromdagen som idag förvandlades till en superenkel och vansinnigt god historia.   Det var ungefär 1 kg fiskfilé (det funkar med ...

Av Gunilla - 24 oktober 2009 19:05

har jag fixat idag...De brukar bli torra och tråkiga men idag blev de kriminellt goda! Såhär gjorde jag: Tog ungefär 1,5 kg tjocka revben (två bitar) kokade dessa i ungefär 50 minuter i: 3 liter vatten ungefär jag som vanligt följer inte ett re...

Av Gunilla - 5 oktober 2009 00:34


Brudarna ska upp till Kalix och spela fotboll! De har kommit till 1/4 final för flickor 16. Idag vann de mot Huddik och i fredags krossade de Selånger (korssade och krossade) det blev 2-1 samma resultat som idag mot Huddik. De spelade i snålblåst och...

Av Gunilla - 1 oktober 2009 16:05

Vaknade med andan i halsen vid 1 tiden i natt och drömde att det hänt något läskigt med Bella. När jag lugnat ner mig så pass att hjärtfrekvensen slutat att vara på ungefär 300 slag/minut lyckades jag somna om. När jag sedan vaknade till morgonpass...

Av Gunilla - 19 september 2009 11:44

Men om man är arbetslös har man ju varken helgledigt eller semester eller andra ledigheter vad jag kan förstå. Då står man ju bara till "förfogande" hela tiden. Sur, ja och det kommer nog att hålla i. Skrev ett frånvaromeddelande alldeles nyss på min...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards