Direktlänk till inlägg 6 maj 2007
Då var även denna helg snart avklarad. Idag stod det tacos på middagsbordet. Det var riktigt gott innan det gjorde jag kanongod musli. Sån där som man torkar en stund i ugn så att det blir som Start men mindre söt och godare. Jag har en viss förmåga att aldrig kunna följa ett recept och så var naturligtvis inte fallet denna gång heller vilket naturligtvis innebär att mina kokalster smakar en aning annorlunda varje gång. Ombyte förnöjer eller :-D. Kan ju bara för att ni ska få höra hur smaskig den är radda upp receptet
Ungefär 12 dl havregryn eller ungefär sammanlagt 12 dl av vad man nu kan tänkas ha hemma. Denna gång blev det havrekli, dinkelflingor (funkar också utmärkt med rågflingor men det hade jag inte hemma denna gång) vetekli, boveteflingor och kanske någon flingsort mer som jag för tillfället glömt.
Ungefär 2 dl solroskärnor, finns rostade också som man kan äta som godis jättegoda
Ungefär 2 dl loppfrön (såna som Anna Skipper tvingar i alla som ska gå ned i vikt på tvn och förmodligen fnissar i mjugg då dessa blir slemmiga och läskiga när de fått ligga övernatten i blöt)
2-3 dl kokosflingor
Ungefär 2 dl linfrön
Lite salt
Sen om det är något annat man vill ha i är man naturligtvis fri att ha i det också som ex mandel nötter eller annat smarr.....
Sen ska man ha ngt blött också som ska blandas i de torra.
Ungefär 1,5 dl rapsolja (eftersom jag just nu är inne i en jag vet inte hur lång men definitivt intensiv period där jag bara försöker äta nyttiga saker och springa några gånger i veckan så är den olja jag använde naturligtvis en biodynamiskt odlad och hälsokostaffärsinköpt olja)
1,5 dl vanligt vatten rakt av från kran faktiskt... ;-)
1,5 tsk vaniljsocker fullkomligt obiodynamiskt men det var så lite så det räknas lixom inte
1,5-2 dl Acasia honung eller vilken honung man nu tycker om jag gillar Acacia honung
Sedan blandar man ihop det blöta och häller över det torra lägger på ett par plåtar med höga kanter och vips in i ugnen..
Rör ungefär 3 gånger på 30 minuter och ugnen ska vara på 200 grader. Jag är osäker på om jag ska slå mig på att bli kokboksförfattare dels för att jag omöjligt kan bestämma mig för vad jag ska ha i maten från ena dagen till den andra och sedan har jag väldigt svårt för hur mycket "Ja lagom" säger jag eller hur länge något ska kokas eller stekas eller så då säger jag oftast "Ett tag... " vilket kan göra min matlagning en smula förvirrande för andra. Men det blir nästan alltid väldigt gott. Sluring är grejjor det, att á la Kajsa Varg blanda allt som är gott och likt en synergieffekt få något som är ännu godare, funkar fint det.....
har jag lagat till idag. Undrar om detta håller på att bli en "wannabe"- matblogg . Inhandlade färsk torskfilé häromdagen som idag förvandlades till en superenkel och vansinnigt god historia. Det var ungefär 1 kg fiskfilé (det funkar med ...
har jag fixat idag...De brukar bli torra och tråkiga men idag blev de kriminellt goda! Såhär gjorde jag: Tog ungefär 1,5 kg tjocka revben (två bitar) kokade dessa i ungefär 50 minuter i: 3 liter vatten ungefär jag som vanligt följer inte ett re...
Men om man är arbetslös har man ju varken helgledigt eller semester eller andra ledigheter vad jag kan förstå. Då står man ju bara till "förfogande" hela tiden. Sur, ja och det kommer nog att hålla i. Skrev ett frånvaromeddelande alldeles nyss på min...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|