Alla inlägg den 1 maj 2007

Av Gunilla - 1 maj 2007 22:21

Nysprungen, nyduschad  och ganska trött. Jag och M & L tog oss en springtur tillsammans i kväll, inte så långt men så där en 20 - 25 minuter var vi ute. M var väldigt nöjd för L har sämre kondis än vad L har och då hade de ngt att tävla om igen. M sprang på stället och såg allmänt road ut när jag och L kom flåsandes ett tag efter. Min konidis är inte heller den bästa men L behöver sin då hon spelar i kedjan i sitt fotbollslag. Hon hävdar å det bestämdaste att hon orkar mycket mer när det är match men hon är lite lat den lilla varelsen......

Vi har en rabatt på vår gård som är ungefär 20 meter lång och 3 meter bred. Jag kommer förmodligen att hata den när jag blir äldre men nu älskar jag att krypa på knä i rabatten och ömt vårda allt som växer. I fjol vårdade jag tyvärr ömt allt ogräs också så i år är jag benhård. Minsta lilla grässtrå som inte ska vara där får med mig att göra. Likt en cabojsare drar jag spaden från höften och utrotar allt som inte har där att göra. Jag kröp omkring i ett par timmar och sedan var jag ganska nöjd på krypandet. Men det blev väldigt snyggt. Inte riktigt klart, men snyggt. Vårt nya projekt (för i sann projektledaranda arbetar vi alltid i projekt) ska vi snart gräva upp vår fula rönnhäck som inte gjorts något åt sedan 1938 när huset byggdes (obs överdrift... ja, men nästan då..) och sätta en häck med syren. Vi har snart gått över varenda millimeter på vår gård. Den som ägde huset innan hade inte gjort det om jag uttrycker mig så. Han hade enligt våra grannar suttit som fastlimmad i en plaststol hela somrarna. Jag var oerhört irriterad på honom i början när vi bodde här. Varje morgon skickade jag en väldigt, väldigt elak tanke till honom då alla människor borde veta att det är strängt förbjudet att lägga klinker någonstans utan att lägga i värmeslingor. Det var naturligtvis inte gjort i vårt badrum.  Varje morgon krullade sig fötterna av kyla när man skulle in på toaletten och mitt morgonmonster röt för fullt. Vi har fortfarande ingen värme i golvet i badrummet men jag har kommit över den värsta ilskan...... Man hinner bearbeta mycket på fem år :-) Nu ska jag nanna kudden. God natt!

Av Gunilla - 1 maj 2007 11:48

1 Maj betyder väl inte mer för mig än att jag är ledig....Skönt men vi skulle ju göra så mycket idag. Kl är närmare 12 och vi har lixom inte fått ändan ur vagnen ännu. Ätit frukost som bestod i grovt gott bröd med ost o skinka och massor med grönsaker. Fil med hemgjord musli och lopp- och linfrön. Te och ett ägg sen klarar jag mig till lasangen som kommer att serveras till middag. Alldeles nyss följdes F & E åt till bussen. Hon ska ju åka hem idag och sedan kan dom inte träffas på några veckor. Vi får väl se hur det går. Spännande att få följa på så här nära håll lixom.......:-) Ja, ja jag ska åka till åka en sväng till Danderyd på torsdag och sen några dagar i Växjö och Örebro nästa vecka så jag kommer nog undan den värsta abstinensen. Stackars F.

Det ser faktiskt ut som om solen håller på att göra ett tappert försök till att visa sig. Snåla jag har stängt av elementen eftersom vi har ett hus med direktverkande el. I morse var det 16,5 grader i köket..... En brasa tändes genast i kaminen och nu är det varmt och skönt i köket igen. Vi eldar mest på vintern annars. Elementen brukar vi stänga av sådär i mitten av april om det funkar och det har gjort det faktiskt hyfsat i år.

Har en grym träningsvärk men jag ska nog ut och springa en sväng i dag i alla fall. Det var ju det där med pysslet på gården.... M & L funderar på om de inte ska ta årets första dopp bara för att. Begriper det inte men i fjol badade de i Storsjön sista april, de är  med andra ord lite sent ute i år :-). Men det kanske är så att det som inte dödar härdar.....Själv badar jag inte någonstans om inte det är ungefär kroppstempererat. Bara solen visar sig nästan ser man hur gräsmattan blir grön och hur alla blad slår ut. Häftigt!

Har ni kommit ihåg att deklarera? Det gjorde jag häromdagen. Busenkelt via datorn. Innan när man skulle skriva under ett "riktigt" papper och lämna in i brevinkastet på skattemyndigheten före kl 24 gjorde jag det alltid i sitta sekunden såklart, varför göra det man kan göra i morgon idag?! Tidsoptimist kallar min man mig. Men jag hinner nästan allt alltid....nästan.....Nu kanske om jag skyndar mig och slutar pladdra hinner jag gå ut i solen innan den går hem......

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards