Alla inlägg under maj 2008

Av Gunilla - 19 maj 2008 18:55

Befinenr mig alltså i Finland för tillfället. Japp ja klev upp 04:45 för att kliva ombord på planet i god tid. ( Sov illa i natt jag undrar vad det kan bero på.....)Medför at jag är kanontrött nu. Finland ligger en timma före. Massor av människor på hotellet är uppiffade och ska just påbörja eina kvällsaktiviteter. Jag däremot muläter en kebab på hotellrummet och ser fram emot en kväll framför finsk TV....   :-). Fast jag har en bra bok också. Denna gång ska jag läsa El chocko om den svenska killen som blivit dömd och suttit länge i ett Bolivianskt fängelse och nu skrivit en bok om eländet. Han sulade dit för att ha försökt smuggla ut en massa knark.


Helgen har varit kall! Dunjacka på hela helgen. Men den har inneurit härliga prommisar och ridning också. Både M & L var uppe i stallet tillsammans med mig i går. M belv tillfrågd om hon ville hoppa med en häst....Eh...jaaaa sa hon och så red hon ett bra tag och sken över hela sig. Jag och L red Orren.


Stannar i Finland tills på torsdag.


Fick tag på ett vandrarhem i Sundsvall tillhelgens utställningsevent så jag, L, M och Bella åker till Sundsvall redan på lördag och slipper gå upp så galet tidigt utan kan koncentrera oss på vår "apperance" istället för att bara vara trötta :-)


Tv:n står på och jag begriper inte ett endaste ord. Otroligt svårt språk det här. Man kan knappt ens härleda ett enda ord. Allt låter konstigt.


Ja min tripp till Finland blir väl inte häftigare än så här i kväll....


Av Gunilla - 17 maj 2008 13:53

utan tratt, en som är lika glad och "på" som innan tratten.....


Det är fortfarande kallt här men tack och lov ingen snö. Tyvärr var det dunjackan som åkte på vid morgonprommisen. Det stör inte Bella nämnvärt att det är iskallt. Sjön har nu så mycket vatten så att den ser ut och beter sig som en riktig sjö igen.


Premiär testet av Storsjön (den där det farliga och fridlysta odjuret, bor i)


Som tur var hittade vi inte ett endaste litet spår odjur,  det enda odjur jag såg var mitt håriga monster....

Plaskade lite här en stund. Bella tycker att det är härligt att vara en yrhöna igen. Det har ju blivit turer på gården nästan en hel vecka eftersom fötterna varit så onda så nu var det härligt att ränna runt som en toka igen.



 Skogsrå?..... eller monster.....


Hittade en bäck som skulle forseras.....

Hopp


I går var vi ju ute med Knickens nya "syrra" och gamla matte...

Här har vi dom


Svårt att få alla på en och samma bild. Knicken och Bella ränner som galningar och Wilda ser förnärmad ut och tycker förmodligen att de är riktiga "snorisar"


Bella och Knicken håller mest på så här hela tiden svårt att se vad som är fram och bak....


Bella & Knicken


Tjejjerna hade fotbollsmatch så vi gick ned till Lövsta IP och kollade läget.


Tripp , trapp och trull.....och ett par matteben


Stilstudie av den söta fröken Wilda


Bella tycker fortfarande att hon är lite läskig men det går bättre och bättre för varje gång så förhoppningsvis ordnar det till sig bara Wilda blir varm i "kläderna" och trygg i sin nya omgivning














Av Gunilla - 16 maj 2008 18:32

knappt varit hemma nåt. Och har jag varit hemma har jag varit ute med madame och gått. I dag slapp hon sin tratt! Hon tycker att det är härligt såklart. Hon ligger och gnur sig på mattorna och bara myser. Lillstumpa.....


M & L stack just iväg på fotbollsmatch. ÖP-kuppen har precis startat. Det innebär mycket fotboll det. Ska ut och gå med Bella om en liten stund. Ska träffa Knicken och Wilda. Wilda markerade mot Bella första gången så Bella har totalrespekt för henne. Men andra gången gick det lite bättre. Markering även andra gången men sedan blev Wilda ganska nyfiken. Bella tyckte att det var läbbigt  fortfarande såklartoch höll sig på behörigt avstånd....


Inte fotat på länge så idag ska kameran med ut! Ridit i går och i förrgår både på Tanne och på Orren. Gick ganska bra på båda ställena.


I dag var det tredje dagen som det SNÖADE! BLÄÄÄÄÄ!!

Det är iskallt och dunjacksväderoch sommaren känns oändligt långt borta. "April blöt och maj kall, fyller bondens lada all" heter det visst och nog tusan är det kallt alltid. Innebär förhoppningsvis att sommaren blir stekhet!


Nästa helg är det utställningsdags det ska bli jättekul. Förhoppningsvis gör inte jag bort mig. Det verkar som om alla bara "kan" allt om det här med utställningar ja, förutom jag då....Det känns som skit samma vad jag gör hunden ska ju bedömas för hur hon ser ut inte för hur bra den går i ringen.....eller hur välpolerad den är.........Eller får jag på nöten nu......? :-)Åker till Finland hela nästa vecka med tidiga morgonflyget(hoppas jag) :-).


Ska börja på agility i Brunflo de ringde häromdagen och en hade hoppat av och så fick jag vara med ska bli kul. Sedan slängde jag in en ansökan ang en tjej som håller på att utbilda sig till hundinstruktör. Hon ska hålla lite kurs med ett antal grupper för att träna sig på det. Bella & jag ville gärna vara försöksobjekt....


Nu ska jag och monster snart ut och traska lite.


I dag när vi kom hem hade M & L bakat jättegoda pizzor. Till råga på allt hade de gjort en smarrig äppelkaka som ska inmundigas efter deras match. Den kanske avnjuts framför hockeyn som går av stapeln i kväll. (I ärlighetens namn vet jag faktiskt inte vilken match det är och vilka som spelar mot vem men det säger jag inte att jag inte vet.....   Men jag vet att det är  WM....  tror jag )

Av Gunilla - 13 maj 2008 17:53

Slog upp mina blå ungefär 06:15 i morse något kändes väldigt fel. Ehhh, det var ju idag jag skulle ta fakirflyget till Stockholm och sen vidare med tidiga morgonplanet till Helsingfors J%&¤#ar!!!!...... Klockan hade inte ringt och jag som ställde den noga (som jag alltid gör när jag ska resa tidigt) i går kväll. Taxin skulle ju komma 05:45 och flyget till Stockholm gick 06:35......Kastade mig ur sängen kattvättade mig och insåg sedan att jag var helrökt! Bara att bita i det sura äpplet och inse att jag hade just haft premiär för missande av mitt första flyg.

R I K T I G T  P I N S A M T!

Jag har rest jättemycket i jobbet men det har faktiskt aldrig hänt förr. Fick ringa runt och be om ursäkt för mitt klanteri och boka nya biljetter och stöka. Nu åker jag igen till Esboo den 28:e och då ska jag vara med på planet hade jag tänkt.........


Dagen blev till trots ganska bra. Bella mår ganska bra i sina fötter så det går åt rätt håll mycket skönt! Men hon har trampat i kåda idag tydligen när M var ute med henne vet inte riktigt hur jag får bort det men jag ska dammsuga nätet på information.


Spännande i dag. Knicken ska få en syrra. En liten collieaktig fröken som måste omplacerads då de tidigare ägarna tråkigt nog inte längre kan ha henne kvar. Jag hoppas att det går bra! De hade just hämtat henne när jag ringde till matten för en liten stund sedan och jag är så nyfiken. Wilda heter hon och är en mycket pimpinett hundfröken. Förhoppningsvis går hon bra ihop med vildbasan här också.

Nu ska Bella få sig en prommis och sitt dagliga fotbad.....

Av Gunilla - 12 maj 2008 17:54

Bella har börjat använda alla sina fötter och verkar nu mycket gladare trots att hon har den förhatliga struten på huvet. Hon låter hälsa att hon inte blivit till närmelse lika bra om hon inte fått alla era "Krya på sig hälsningar" så hon säger att är så glad så att så många kryat på henne.......


I morgon åker jag till Finland men bara över dagen. MAn kan kanske kalla det blixtvisit :-)


Är stel och stum i benen idag. Det blir lätt det efter 2 timmar på hästryggen. Men det gick ganska bra. Det är såååå kul........



Av Gunilla - 11 maj 2008 10:56

Bella har varit till tant veterinären....Det började ju bli bättre i hennes tassar men i fredags morse haltade hon och ville absolut inte gå ut. Ringde veterinären och vi fick komma dit på em.

Det klämdes och kändes på fröken och veterinärtanten konstaterade att Bellas baktassar måste behandlas. Jag hade hunnit med att raka baktassarna så det syntes bättre, rakade framtassarna när jag kom hem och såg att det det var rött mellan trampdynorna på framtassarna också. STACKARS BELLA! Känner mig som en usel matte!


Bella fick tratt och det var inte en liten en heller. Den ska sitta på i 7 dagar under tiden fötterna behandlas.

 Det är ingen liten tratt fröken har.....


Bellas fina nyrakade tassar.


Nu blir det rakning av tassarna när det börjar bli blött ute. Känns som en dyrköpt erfarenhet. Stackars Bella!


Det botades lite med giiiis......

Bella i sin tratt får hjälp med giiisörat av matte


Svårt att äta giiis med tratt


Fröken passade på att ligga på sitt favvisställe nästan hela dagen....i bilen...


 

Bella i bilen med strumpförsedda tassar.....


Tjusiga tassar...

Mycket bra användningsområde till alla omaka sockar.. Bella tyckte sådär och regnar det blir det ju blött....elände


Som tur vr var det fint väder hela dagen igår. Är det någon som har ett tips på BRA tasskydd, helst ett mönster på några man kan sy själv för i morgon hotar väderleksgubbarna med regn.


Bellas tassar ska badas 1 gång om dagen i grönsåpevatten och sen ska tassarna torkas av med klorhexedinlösning morgon och kväll och smörjas in med göra-Bellas-tassar-bra-salva. Nästan ett heltidsjobb....:-)


Tassarna ska badas i 10 minuter varje kväll.....


Sen är det ju tratten som är stor som ett hus, hon står stilla där hon blir nedsatt och vågar inte röra sig för hon smäller i allt hon kommer åt.

Här har hon fastnat under bordet....Stackars  Bella


Men det är ju skönt att vila med husse i alla fall med eller utan tratt....


Husse och Bella vilar i soffan...(tratten åkte av efter en liten stund) och då blev det mys utan tratt.....











































Av Gunilla - 8 maj 2008 23:05

kan jag inte masa mig isäng. Förstår inte det här....


Isen gick i tisdags så nu ligger hela sStorsjön öppen. Problemet nu är att den inte har något vatten men de varnar för V Ä L D I G T höga vattenflöden i fjälltrakterna så det varar nog inte länge. Allt smältvatten dråsar nog snart in till sjön.


Hör att Sverige håller på att spöa Danmark på TV. R ligger och kollar.

Det var teori idag på ridningen. Men det blev dessdå mera ridning på Orren. Han som äger Orren instruerade mig så i morgon har jag förmodligen en jävulsk träningsvärk....Det blev nästan 1,5 timmar sammanlagt. M surade lite men hon fick skritta av honom sedan. Det är så kul men skitjobbigt.


M red idag men hon tyckte att hästen var så liten :-)..

Den "lilla" hästen...


M i ridhuset på den "lilla" pållen


Bella var med upp till stallet...

Hon var där en stund i all fall och agerade fotomodell till L.


Bella lite underifrån läcker bild mot den blå himlen...


Ytterligare en av L's alster. Bella ser ut som hon sett nåt jättespännande kanske är det hästisarna...


Vi var i stallet till halv 10 ungefär. Hämtade in kaniner och försökte få primadonnan att pinka när vi kom hem. Men det var en dum idé tyckte Bella ....det är ju kväll och man kan vara inne.... Men efter en stund när jag varit ute och fotat lite av vår växtlighet gick det an.


Tullisarna har börjat komma upp. (Men det var inte så här mörkt ute...)

Och mina älskade rabarber. Inte stora ännu men större än igår....


Ska frestas lite.. häromdagen när jag och R varit på stan en sväng hade M & L bakat den godaste kakan jag ätit på mycket länge. Choklad/banan/tigerkaka men massor av mörk choklad och som var garnerad med Toblerone. Fick uppbåda hela min karaktär för att inte sluka hela kakan. De andra tyckte att den var sådär eftersom den var så chokladig, jag däremot fick yrsel och öronsus, så god var den :-)


Fantastisk kaka!!


Nu säger vi godnatt jag och Bella...

Trötter med insmorda fötter....




























































Av Gunilla - 7 maj 2008 23:14

Taxin gick 6:25. I tidigaste laget för min smak. Läser en sorglig bok så jag hulkade mig nre till Stockholm. Möte, möte, möte hela dagen. Flyget hem var lite försenat men jag åkte raka vägen hem till mina föräldrar. Kalas för min far som fyller år den 14:e. De ska dra till Mallis ett tag om ett tag....


Stackars Bella....Dethade köpts salva att ha till tassarna idag men hon är ju så killig! Men den verkar hjälpa. Hon slickar inte längre hysteriskt. Har inte köpt PROB utan en annan salva med ringblomma i.  Snok o Maltepalt det kan vara ostronskivling...:-)


Slänger ett öga lite då och då på Die Hard men ögonlocken känns mycket grusiga och tunga nu..


Ska nog fota lite i morgon dags för lite bilder av min snörping nu längesedan hon fick vara med på bild nu....


Ridning som står på tapeten i morgon. Först på Tanne sen Orren. Åsså ska man hinna jobba....:-)

Sus gott!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards