Alla inlägg under juli 2007

Av Gunilla - 9 juli 2007 16:36

Ville bara visa en fantsktiskt fin bild på Bellas mamma. Jag hoppas att det är OK för Jessica att jag visar den.... Hon tar ju så fina bilder med ett enormt djup och fina färger! Vill också ha en sån kamera....Men i ärlighetens namn beror det nog faktiskt inte bara på kameran..... Jessica har tagit kanonfina bilder på sina vovvar och på alla valparna...


Jag vill verkligen ha en Canon EOS... Fyller år om inte fullt en vecka men tyvärr så blir det nog ingen sån nu heller......

Bellas snygga mamma superfint fotad av sin matte Jessica

Av Gunilla - 9 juli 2007 15:52

Hälsa på mig och svara......

Av Gunilla - 9 juli 2007 08:58

Det regnar fortfarande såhär på min första semesterdag. I dag åker två av bonusbarnen ned till sina föräldrar som är i Hölic i tre veckor till. Det har redan utbrutit viss separationsångest då de allihopa nu i elfte timman inser att det är hela TRE veckor tills de ska ses igen. Mycket rinnig mascara blir det.


Jag och Bella har förståss varit ute och morgonpinkat i strilregnet. Torka fötterna efteråt är väl inte överdrivet populärt men med lite levergodis funkar det mesta. Baktassarna blev inte klippta i går heller och tistlarna i landet som skulle utrotas förra helgen är fortfarande kvar......


Jag är förmodligen slö men har nu kommit förbi den värsta tröttheten i alla fall. Bara akutstädat i helgen. Idag står vårt "stökrum" på tapeten. Alla har slängt in allt så det går knappt ta sig in.... Men mycket av det som är i rummet ska på vår mellanlagringsrunda först. Dvs först lägger man allt skrot i en garderob. Sedan lägger man skrotet ner i bastun. Efter att ha legat till sig i bastun ett tag åker det raka vägen ut i graraget för att sedan när det är dags för nästa "tokröjning" hamna endera på loppis (men det är mycket roligare att handla än att stå och sälja på loppis) eller så hamnar det på någon återvinningsstation.....


Ovanstående kan kanske vara en släng av det fenomen som kallas att hamstra på "braatthasaker" som någongång eventuellt inom en snar eller kanske inte fullt lika snar framtid, eventuellt kommer att behövas men som man oftast under själva "ligga och gona till sig" skedet inte ens vill se.......


R har inte riktigt det händelseförloppet när något anses förbrukat och ska slängas då tar han bara och rakt av slänger det...... Kan kanske vara så att jag ska dra en viss lärdom av det i alla fall. Men jag säger som min svärmor jag...."Kan vara bra att finna igen!"

Av Gunilla - 8 juli 2007 08:47

strida strömmar ute och nedför rutorna. Men på tv har de sagt att "i ett stråk från Sundsvall och upp till Östersund" var det tydligen vansinnigt torrt. Min semester har börjat (eller rättare sagt börjar på måndag) så det är klart att vädergudarna måste göra något åt torrheten just nu......

Spelar inte så stor roll egentligen jag har sovit mig igenom fredagskvällen med lite avbrott för 2 fotbollsmatcher.. Den ena vann de och sen var det semifinalen som de tyvärr förlorade med 3-2. Gråt och lid och tandagnisslan följde i förlustens spår. De är ju så ovana att torska. Men de kom 3:a bland 28 lag i samma åldersklass så jag tycker att de gjorde ett kanonjobb.


Gårdagen tilbringade jag också i horisontellt läge så galet trött men sedan piggnade jag till lagom för att ge bottenplanet en duvning. Ingen lek så mycket grejjer som får fötter och placerar sig på sååå underliga ställen. Själv kommer jag inte riktigt ihåg att jag placerat allt där jag hittade det.. i skrivande stund har vi två bonusbarn.

"Den långe i källarens" tjej är också här men de bahagade inte sova hemma i natt utan huserar någonstans på "annersia" = Andra sidan Storsjön i ett stort fint hus hos en kompis till F. Jämtska är ett bra språk allt ryms liksom i ett ord.... :-)


Bella hon intar allt som oftast sin favorit pose , nämligen denna:

Bella visar gärna sin fina mage


Hon är så fantastiskt härlig. Förklarade henne för någon som en blandning mellan nallebjörn och krokodil och jag tror att den förklaringen stämmer ganska på pricken.


I natt slapp hon vara i sin bur. Vi stängde sovrumsdörren och lät henne sova i sin Biabädd som hon inte ens tittat åt tidigare. Vaknade till några gånger i natt och såg henne ligga på rygg i sin bädd och se sådär avslappad ut som hon är expert på. Jasg fick sova till kl 8 i morse! Hon ska absolut få sova utan bur för det klarar hon galant nu. Inte en golvpinkning på hela natten! Duktig tjej!


Bella i sin bädd


Jag klippte håret på tassarna lite igår också. Hennes stora håriga fötter är väldigt bra på att bli blöta och skitiga i regnet. Nu har hon mörkt, mörkt grå tassar i stället för vita......så snyggt så. Baktassarna ska klippas i dag då två var absoluta limiten för igår.


Så galet söt

Hon har vuxit massor. Jag ska väga fröken idag så får vi se vad hon väger sist var det 6,4 kg mot de 5,5 kg som hon vägde när jag hämtade henne.


Jag börjar bli sugen på frukost men huset ligger fotfarande fullständigt öde.....










Av Gunilla - 5 juli 2007 22:26

sitter jag på just nu...

Nu har det blivit sommar tycker SAS för alla plan är indragna så ska man resa någonstans bör man ej göra sig besvär efter kl 17:45.....därför sitter jag här och ska snart sova. Har jobbat lite även fast jag inte skulle det......

Varit på blixtvisit ner till Örebro därav min vistelse här. Åkte dit med 19 flyget igår kväll sen var det ett par timmars väntan på att tåget mot Örebro skulle gå. Ytterligare ett par timmars tågresa innebar att innan jag var framme i Örebro hade klockan hunnit krypa över midnatt. Det ska bli otroligt skönt med semester.

Suttit i möten merparten av dagen och sedan har jag välförtjänt läst mig igenom tågresan tillbaka till Stockolm.


Lyckliga alla människor som ännu inte bekantat sig med Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist! Jag njuter i varenda rad och tyvärr är alla rader i den närmare 700 sidor tjocka och TUNGA boken snart slut. En riktig nagelbitare.


Nu är Blood diamond på tv. Sett den förut men den är riktigt bra.


Naturligtvis har jag fått kontinuerliga rapporter om Bella och hon mår bra.

I måndags fick hon sin spruta. Inte ett pip sa det lilla livet och hon märkte inte att den elaka vererinären stack henne för av den snälla veterinären som stod framför nosen på henne fick hon massor av godis.... Som matte blir man förståss mäkta stolt att hon uppförde sig så exemplariskt :-)


Storsjökupen går bra för brudarna de har vunnit varje match och de har hamnat i kvartsfinal direkt. Spännande, ska naturligtvis dit och titta och hejja i morgon kväll.

Sådär trastrött igen.....

Godnatt

Av Gunilla - 1 juli 2007 19:20

Precis tittat klart på Raskens och jag vet ingen människa som lider så trovärdigt på film som Raskens Ida. Och hon lider HELA tiden.


Var på expo Norr idag och precis som jag trodde var där inte så mycket att se. Köpte lite Årebröd och något medel som är jättebra för hällar och diskbänkar. Haft det förrut så jag vet att det faktiskt funkar.


Bella hänkade förståss. Hon älskar alla hela tiden. Hon är så social och glad. Hon blir överlycklig om någon pratar med henne. På gott och ont antar jag men vi får väl se hur det blir. Jag tycker att det känns skönt att hon är glad i folk. Den mesta kärvänligheten ger sig väl med tiden men det vore hemskt om hon var skräckslagen hela tiden för allt. Hon tillhör Iriz kategori dvs supersocial till skillnad mot hennes kaninkompis Våfflan som är raka motsatsen.

Fröken har en förkärlek för att ligga på rygg. Gärna tryckt mot en vägg eller mot ett stolsben eller något annat man kan ligga dikt an emot.


Talade om film i morse, en film som man inte behöver se är The Contract med Morgan Freeman, jag gillar honom egentligen så han var väl behållningen i denna film också men han ska vara snäll och inte spela skurk. Onödig film helt enkelt.


Den långe var hem en sväng, duschade, tjatade om pengar, faktiskt åt middag med oss för första gången på hela veckan, talade om att han och en kompis skulle flytta till en egen lägenhet och så drog han iväg för att sova hos en polare i natt också. Nästan så att han växer mellan gångerna jag ser honom.

Kommer inte ihåg om jag var borta mycket i den åldern men förmodligen så ville inte jag heller sitta hemma och häcka. Men han berättade för mig häromdagen att jag inte alls kan ha varit 16 år någongång och om jag till trots varit det så var det helt olika hur det är nu och hur det var på stenåldern då jag var 16 år. Själv tycker jag faktiskt att det inte var så länge sedan men jag är ju såååå gammal så jag kommer förmodligen inte ihåg hur länge sedan det egentligen var......


Nu ska jag snart gå ned och ge Bella käk.


Varit snäll med tistlarna idag så de står kvar i landet jag var bara nere och hotade dem lite.... Man ser inte det som jag faktiskt sått där men jag är på väg snart.....typ i morron kanske.

Av Gunilla - 1 juli 2007 08:06

försiktigt pip. Så nu är vi nypinkade och nyätna och gör vårt bästa för att väcka husse med världens kuligaste sak som piper riktigt mycket.


Kanonväder ute! Här uppe har vi inte haft så eländigt regnigt jag tänker då naturligtvis på vilka översvämningar som varit i södra delen av vårt avlånga land. Men det är väl för att vi är så högt upp *fniss*.


I går på canal + var en av mina favvisfilmer "The fastest indian in the world" med Anthony Hopkins. På svenska tror jag den heter nåt töntigt som "Motorolja och citronträd" en riktig måbrafilm som jag bara blir glad när jag ser. Se den även om den svenska titeln är töntig.


Börjat ångra mig vad beträffar den planerade tistelutrotningen idag men jag ska nog ha mig en liten dust i alla fall med dom.


I morgon kommer M & L hem från Hölic. Jag längtar efter de små fröknarna.  Det är ju så tomt!  Deras två kompisar som de har varit hos i Hölic, ska vara här en vecka eftersom det är Storsjökuppen i stan, en fotbollstävling. Laget som de spelar i är mycket lovande enligt alla experter. De har inte förlorat en match på hela säsongen. Jag tror de spelat oavgjort i en eller ett par matcher.  De kanske skulle behöva lite stryk för att inte bli kaxiga.....


M spelar back och L är på varierande positioner där framme. Hon gör massor med mål det lilla livet.


Jobbar min sista vecka till veckan. Känner att jag är sliten nu så det ska bli alldeles underbart med semester. SEX veckor. Nästan så där länge så jag börjar klättra på väggarna :-) Så skönt!

På den tiden är planen att Bella ska bli helt rumsren och att hon kan vara ensam hemma utan att bli ledsen. Vi har börja träna så smått redan nu. Nu gillar hon att åka bil. Vi har en bilbur som hon åkt i hela tiden. Från början skrek fröken och klagade högljutt, nu lägger hon sig lugnt ned och tycker att det är helt OK att åka bil, duktig tjej.

Idag är det sista dan av Expo Norr, ska nog gå och kolla läget. Det brukar vara exakt samma sak varje år och när man kliver ut genom grindaerna konstaterar man just det också. Exakt som i fjol och man går dit varje år i alla fall..........

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards